Persbericht “Jansen Medicars ontwikkeld speciale EPD-cart”

Maarssen – Op de verkoopafdeling van Jansen Medicars komen de laatste weken steeds meer aanvragen binnen voor het vervaardigen van een speciale laptop-cart ten behoeve van het elektronisch patiëntendossier.

De EPD-cart

Op dit moment is men in alle Nederlandse ziekenhuizen druk met de invoering van het EPD, eind 2008 zal dit systeem overal moeten werken. Werd er in eerste instantie gezocht naar de geschikte software, nu denkt men ook na over de hardware. Welke laptops schaffen we aan, hoeveel personeel dient de beschikking te krijgen over een laptop enz. Om deze laptop mobiel te maken heeft men natuurlijk een geschikt verrijdbaar meubel nodig. Reden voor Jansen Medicars om nu met een speciale betaalbare EPD-cart op de proppen te komen.

Onderzoek

De designafdeling van Jansen Medicars heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en verwachtingen van de ziekenhuizen ten aanzien van een dergelijke cart. Uit dit onderzoek is gebleken dat elk ziekenhuis weer verschillende eisen en voorwaarden stelt aan een laptopwagen. Wil men in het ene ziekenhuis een zo eenvoudig mogelijke wagen met alleen een plateau voor de laptop, in een andere instelling zoekt men juist een compleet uitgeruste cart voorzien van alle mogelijke accessoires.

Een keur aan mogelijkheden

Eigenlijk is niets onmogelijk als het gaat om een compleet uitgeruste EPD-wagen, te denken valt dan aan een cart met een traploos in hoogte verstelbaar werkblad, anti-diestalbeveiliging voor de laptop, een uittrekbaar plateau voor een los toetsenbord met uitschuifbaar muisplateau. Ook kan een externe accu geplaatst worden zodat de laptopwagen en het notebook langdurig continue inzetbaar zijn. Omdat deze handige EPD-cart in veel gevallen niet alleen maar gebruikt wordt voor het invoeren en opvragen van patiëntgegevens, maar bijvoorbeeld ook tegelijkertijd gebruikt wordt voor het vervoeren van medicijnen, kan deze ook uitgerust worden met een opbergvak voor dossiers, afvalbak voor injectienaalden of afsluitbare bergruimte voor medicijnen.

Jansen Medicars

Het bedrijf uit Maarssen vervaardigt al jaren medische trolleys, Nauwe samenwerking met ziekenhuisspecialisten en leveranciers van medische apparatuur resulteert in ergonomisch ontworpen apparatenwagens die vervaardigd worden uit de beste kwaliteit materialen.

Omdat men hier de producten zelf ontwerpt, ontwikkeld en produceert, kan men maatwerk bieden. Heeft u met betrekking tot de EPD-cart speciale wensen? Jansen Medicars heeft de middelen om uw wensen binnen korte periode te verwezenlijken. Maatwerk wordt geleverd in nauwe samenspraak met de klant en wordt, net zoals alle andere Jansen Medicars producten, vervaardigd van kwaliteitsmaterialen. De EPD-cart kan geleverd worden in talloze kleurencombinaties, van een medische tot een meer trendy uitstraling. Neemt u eens vrijblijvend contact op met Jansen Medicars, zij helpen uw EPD graag op weg! Neem eens een kijkje op de website: www.medicars.com